Jasmijn Duterloo

Na het afronden van haar studie Commerciële Vormgeving aan de HAN heeft Jasmijn zich ondergedompeld in de wereld van fotografie en is uiteindelijk in 2016 afgestudeerd aan de Fotoacademie. Gedurende haar artistieke reis heeft het concept identiteit een centrale rol gespeeld. Ze heeft vaak nagedacht over vragen als: Bezitten herinneringen en relaties een objectieve realiteit? Of zijn het uitsluitend subjectieve constructies in onze geest? Bovendien trekt ze ook vaak de aard van plaats en tijd in twijfel. Zijn deze fundamentele elementen van ons bestaan zo concreet als ze lijken, of zijn ze vloeiender dan we waarnemen? 

Haar ceatieve proces begint meestal met een gat of een hapering in haar eigen verleden, welke bij haar emoties en nieuwsgierigheid opwekt. Ze merkt dat ze steeds intuïtiever reageert en deze momenten vastlegt door de lens van haar camera. Deze beelden zijn verre van compleet totdat ze samen met haar een gedeelde emotionele reis hebben ondergaan. Om dit te bereiken gebruikt ze verschillende media zoals verf, inkt, potloden en zelfs het scheuren van papier als dat nodig is. 

Bijna al haar werken zijn uniek en unicaten, en weerspiegelen het idee dat het samen opnieuw beleven van de ervaring echt een unieke gebeurtenis is. 

jasmijnduterloo.nl