Jessica Scholtes

‘Mirage’

zat 10 september t/m zon 9 oktober

Het komende weekend is het laatste weekend dat de solo-expositie ‘Mirage’ van Jessica Scholtes in het Hedendaags Kunstkabinet te zien zal zijn.

We zullen dat dat feestelijk afsluiten op zondag 9 oktober met een finissage van 15:30 – 18:00 uur en u bent hierbij van harte uitgenodigd.

Jessica Scholtes (1981) is in 2015 cum laude afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam en is eerder opgeleid tot architect. Deze bouwkundige achtergrond is onlosmakelijk verbonden met haar kunstwerken. De rode draad is “maakbaarheid” en het uit het oog verliezen van de menselijke maat. Waar de onvoorspelbare natuur en de maakbare cultuur als tegenpolen worden gezien, brengt ze de twee juist samen in een visuele vertaling. Door fotografie te combineren met een architectonische vormentaal, zijn de resultaten multidisciplinair, van foto’s en projecties tot installaties.

De lucht is een onbereikbare ruimte met eindeloze mogelijkheden die altijd verandert. In “Mirage” verken ik de wens om grip te krijgen op het ongrijpbare. Dit doe ik door beelden van de lucht fysiek te bewerken met verwijzingen naar bouwkundige elementen zoals het raam en de muur. Door foto’s in perspectief te versnijden en driedimensionaal te reconstrueren wordt het platte vlak ruimtelijk. Het zijn samenstellingen van helder blauwe luchten met wollige wolken in strakke vormen en scherpe hoeken. Daarnaast creër ik constructies door afdrukken te maken op een mengsel van papier en gips. Daardoor worden ze organisch en golvend dat de ongrijpbaarheid van de luchten versterkt. Het ordenen van deze afdrukken in een grid geeft een combinatie waarin tegenstellingen zijn verenigd.

De toegang is uiteraard gratis en u bent van harte welkom.    

Verder is het Hedendaags Kunstkabinet geopend op elke

zaterdag en zondag tussen 12:00 en 18:00 uur of op afspraak.